5 Jenis Barang Yang Cepat Laku Dijual Di Shopee

5 Jenis Barang Yang Cepat Laku Dijual Di Shopee

Apa Barang Yang Cepat Laku Dijual ?

Bestnya kalau dah dapat tahu barang yang cepat laku dijual,so kita boleh fokuskan pada barang tersebut sahaja.Tapi biasanya barang yang cepat laku dijual ini sudah tentu ramai pesaing.Terutamanya dari peniaga China.

 

Tapi ada caranya untuk anda bersaing dengan mereka,bukan dengan teknik buang harga sahaja.Ada banyak cara lain lagi yang anda boleh buat.Contohnya berikan freegift,beli 2 percuma 1,beli rm 50 keatas dapat kupon rm5 dan macam-macam lagi.

 

Kelebihan seller Malaysia ialah dari segi penghantaran.Kalau dari China biasanya mengambil masa 10-15 hari untuk pembeli terima.Kalau dari Malaysia cuma 2-5 hari sahaja.Walaupun harga tinggi dari seller China,tapi ada masanya pembeli nak cepat dan taknak tunggu lama.

5 Jenis Barang Yang Cepat Laku Dijual Di Shopee

Ini 5 Jenis Barang Yang Cepat Laku Dijual

  1. 3 Tier Drying Rack – barang yang cepat laku dijual di shopee malaysia
  2. Women Sling Bag –      barang yang cepat laku dijual sling bag
  3. Women Makeup Bag – barang yang cepat laku dijual makeup bag
  4. Power Bank – barang yang cepat laku dijual di shopee
  5. Cable USB – barang yang cepat laku dijual cable charger

Mana Nak Cari Barang Yang Cepat Laku Dijual Ini ?

Pertama sekali,anda tak perlu pun cari jenama yang sama atau bentuk yang sama.Yang penting anda dapat jenis barang ni dan terus jual di Shopee.

 

Contohnya Women sling bag tu anda boleh try servey di GM Klang atau GM Kuala Lumpur (Chow Kit).Pengalaman saya GM Kuala Lumpur lebih murah.

 

Anda juga boleh beli borong dari China,yang ni anda kena tahula macam mana cara nak beli.Kalau takda orang guide,silap-silap duit pun melebur.

Panduan Jual Barang Di Shopee,Lazada,11 Street,Lelong + Panduan Borong China + Pakej Dropship

Baru-baru ni rakan saya ada keluarkan panduan dalam bentuk video dan Ebook berkaitan Marketplace di Malaysia.Beliau merupakan seorang bekas askar yang telah berjaya membuat jualan di Marketplace seperti Shopee,Lazada,Lelong dan 11 street.

 

Sudah beberapa kali bengkel beliau buat untuk mengajar anak bangsa mulakan perniagaan online di Shopee.Yang paling latest pada bulan 12 2018 di Penang,Johor & Selangor.

 

Tapi jika anda tidak berkesempatan untuk pergi bengkel tersebut,takda masalah.Sebab beliau sudah menyediakan panduan dalam bentuk video dan ebook untuk anda lebih mudah memahami strategi menjual barang di Marketplace.

Paling menarik,siap anda akan dapat belajar cara-cara borong barang dari China secara online sahaja.Tanpa anda perlu pergi ke China pun.

Jika anda berminat nak belajar lebih mendalam lagi,apa kata anda klik butang maklumat lanjut dibawah ini.

Anda kena faham,dalam Shopee ni ada beribu peniaga ada.Kalau sekadar letak barang dan tunggu memang kelaut la jualan anda.Sudah tentu ada strategi dan setting yang rahsia.Kalau tak takkan la ada peniaga yang membuat jualan ribuan ringgit dalam sehari.

Kalau anda rasa dah pandai dan taknak belajar dari orang lebih pengalaman,itu terpulang pada anda.Apa yang saya boleh beritahu,walaupun anda sudah tahu apa barang yang cepat laku dijual di Shopee,belum tentu anda akan dapat buat jualan jika anda taknak belajar teknik rahsia itu DI SINI.

 

Sitegiant E-Commerce

Leave a Reply

Close Menu
Close Panel