5 Jenis Barang Yang Cepat Laku Dijual Di Shopee

5 Jenis Barang Yang Cepat Laku Dijual Di Shopee

Apa Barang Yang Cepat Laku Dijual ?

Bestnya kalau dah dapat tahu barang yang cepat laku dijual,so kita boleh fokuskan pada barang tersebut sahaja.Tapi biasanya barang yang cepat laku dijual ini sudah tentu ramai pesaing.Terutamanya dari peniaga China.

 

Tapi ada caranya untuk anda bersaing dengan mereka,bukan dengan teknik buang harga sahaja.Ada banyak cara lain lagi yang anda boleh buat.Contohnya berikan freegift,beli 2 percuma 1,beli rm 50 keatas dapat kupon rm5 dan macam-macam lagi.

 

Kelebihan seller Malaysia ialah dari segi penghantaran.Kalau dari China biasanya mengambil masa 10-15 hari untuk pembeli terima.Kalau dari Malaysia cuma 2-5 hari sahaja.Walaupun harga tinggi dari seller China,tapi ada masanya pembeli nak cepat dan taknak tunggu lama.

Ini 5 Jenis Barang Yang Cepat Laku Dijual

 1. 3 Tier Drying Rack – barang yang cepat laku dijual di shopee malaysia
 2. Women Sling Bag –      barang yang cepat laku dijual sling bag
 3. Women Makeup Bag – barang yang cepat laku dijual makeup bag
 4. Power Bank – barang yang cepat laku dijual di shopee
 5. Cable USB – barang yang cepat laku dijual cable charger

Mana Nak Cari Barang Yang Cepat Laku Dijual Ini ?

Pertama sekali,anda tak perlu pun cari jenama yang sama atau bentuk yang sama.Yang penting anda dapat jenis barang ni dan terus jual di Shopee.

Contohnya Women sling bag tu anda boleh try servey di GM Klang atau GM Kuala Lumpur (Chow Kit).Pengalaman saya GM Kuala Lumpur lebih murah.

Anda juga boleh beli borong dari China,yang ni anda kena tahula macam mana cara nak beli.Kalau takda orang guide,silap-silap duit pun melebur.

Baca juga : Panduan Borong Jepun Pertama Di Malaysia

Panduan Jual Barang Di Shopee

Cara untuk mendaftar akaun Shopee sebagai pembeli atau penjual adalah sangat mudah!

Kami ada sediakan 1 Ebook Panduan Shopee untuk mereka yang berminat nak belajar lebih mendalam pasal jual barang di Shopee.Untuk tempoh terhad ini,ianya adalah percuma.Apa yang anda akan belajar?

 1. Pendaftaran
 2. Cara Listing 
 3. Complete Order Item
 4. Cara Buat Diskaun
 5. Cara Buat Voucher
 6. Cara Buat Iklan

Jika anda berminat nak belajar lebih mendalam lagi,apa kata anda klik butang Download Panduan Shopee dibawah.Percuma sahaja saya berikan untuk tempoh masa terhad.Selepas ini sekiranya sudah tiada offer ini lagi maksudnya akses percuma sudah ditarik balik  oleh empunya Ebook.

Anda kena faham,dalam Shopee ni ada beribu peniaga ada.Kalau sekadar letak barang dan tunggu memang kelaut la jualan anda.Sudah tentu ada strategi dan setting yang rahsia.Kalau tak takkan la ada peniaga yang membuat jualan ribuan ringgit dalam sehari.

Kalau anda rasa dah pandai dan taknak belajar dari orang lebih pengalaman,itu terpulang pada anda.Apa yang saya boleh beritahu,walaupun anda sudah tahu apa barang yang cepat laku dijual di Shopee,belum tentu anda akan dapat buat jualan jika anda taknak belajar panduan shopee dari Raja Shopee.

 

Sitegiant E-Commerce

Leave a Reply

Close Menu