Cara Jual Barang Di Shopee Malaysia Guna Phone

Cara Jual Barang Di Shopee Malaysia Guna Phone

Bagaimana Cara Jual Barang Di Shopee ?

Mungkin ramai yang dah tahu cara jual barang di shopee,selepas daftar shopee anda boleh menjual dan membeli barang di shopee.Cara jual barang di shopee guna phone lebih mudah berbanding menggunakan komputer.

Saya lebih suka upload gambar dan add new product dengan phone.Sebab senang nak edit gambar dan mudah.Rugi jika anda tak manfaatkan platform yang percuma untuk buat duit.

Anda boleh mulakan dengan jual barang prelove.Barang-barang yang anda dah tak pakai lagi kat rumah seperti baju baby,seluar,kerusi,tudung anda boleh try letak di Shopee.Manelah tahu ada yang nak belikan.Lagipun bukannya kena bayar pun.

Jika ada yang masih belum daftar shopee sebagai penjual,boleh tengok panduan di sini.

Video Cara Jual Barang Di Shopee Guna Phone

Mudahkan ?

Daripada tak buat apa-apa kat rumah tu,apa kata try masukkan beberapa barang yang boleh dijual.Ambil gambar dan upload dalam shopee.Jangan risau tak kena cas pun.

Saya sendiri jual main-main pun dah dapat sale RM
Bukannya nak kena hadap hari-hari pun.Buat secara part time di rumah sahaja.

Lagi best jika anda sudah ada produk sendiri.Selain dari platform Facebook,Instagram dll.Tak rugi jika anda cuba jual barang di shopee juga.

Teknik Rahsia Cara Jual Barang Di Shopee

  1.  “Ready Stock” – Anda boleh letakkan di description atau pada bahagian gambar.Ini lebih cepat menarik prospek untuk klik gambar anda.
  2. “Malaysia Seller” – Semua tahu dalam shopee ramai seller dari China.Walaupun murah tapi shipping ambil masa 10-15 hari.Ada orang yang tknak tunggu lama,orang macam ni sanggup bayar lebih sikit asalkan dapat dalam masa 2-5 hari.
  3. Dropship – Anda boleh cuba dropship dengan kumoten.Percuma sahaja,ada banyak barang dalam tu yang anda boleh letak di kedai shopee anda sendiri.

Baru-baru ni rakan saya ada keluarkan panduan detail dalam bentuk video dan ebook.Beliau ada juga barang-barang hot untuk anda jual di shopee Malaysia secara dropship.Anda tengok SINI.

Jom baca juga 5 barang yang cepat laku dijual di shopee.Kalau dah tahu cara jual barang di shopee,nak tunggu apa lagi.Tahun 2019 tahun kita buat duit.

Leave a Reply

Close Menu
Close Panel